12 Aralık 2016 Pazartesi

Magic Mushroom - Psilocybin Mushroom - Sihirli Mantar

MAGIC MUSHROOM

İstiridye Mantarı Üretimi


İstiridye Mantarı Üretimi
   İstiridye mantarı pleurotus cinsi mantar türlerindendir. Ülkemizde ilkbahar ve sonbahar aylarında genellikle çürümüş kavak ağacı kalıntıları üzerinde çıkarlar. Bu yüzden kavak mantarı da denir. Bilimsel adı "pleurotus oyster" dir. 
  Son yıllarda mantarlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar, mantarın insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besin maddesi olduğu fikrini yaygınlaştırmıştır. İstiridye mantarı üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda da bu mantar türünün bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Hal böyle olunca bu mantar türü oldukça rağbet görmeye başlamıştır. Pazar ortamı da buna paralel olarak artmaya başlamıştır. Ayrıca bu mantar türünün hastalıklara karşı dirençli olması kimyasal ilaç kullanımını gerektirmediğinden tamamen organik üretim yapılmasına imkan sağlar. Bu durum da bu mantar türünün sağlık açısından ne kadar faydalı olduğunun kanıtıdır.
   Bu yazımızda istiridye mantarının üretim aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

7 Aralık 2016 Çarşamba

Kullanılmış Mantar Kompostlarından Bahçede Mantar Üretmek - King Oyster - Bailin Oyster - Pleurotus Nebrodensis - Çaşır Mantarı - Göbelek

Kullanılmış Mantar Kompostlarından Bahçede Mantar Üretmek
     Kullanılmış mantar kompostları genelde atıl olarak görülür. Bunun sebebi artık verim miktarının düşmüş olmasıdır. Atıl durumda olan mantar kompostları bir çukurda biriktirilerek kaliteki torf elde edilebilir. Fakat torf elde ederken bir yandan da bu atıl kompostlardan bahçenizde yeniden mantar üretebilirsiniz. Bu kompostları bahçenizde belli bir alana toprağın 5 - 10 cm altında kalacak şekilde gömerek üzerini toprakla örterseniz; bir dahaki yılın bahar aylarında yeniden mantar çıktığını göreceksiniz. Verim kompostun ilk verimi gibi olmasa da yapmaya değer bir teknik... Videomu izleyip sonucu görebilirsiniz.  

6 Aralık 2016 Salı

Kuzu Göbeği Mantarı - Growing Morel Mushroom - Höbelen Mantarı Üretimi -

Kuzu Göbeği Mantarı... Morchella Esculenta...
   Ülkemizde Kuzu Göbeği ve Höbelen gibi adlarla isimlendirilen Morchella Esculenta mantarı ne yazık ki dünyanın hiçbir yerinde kültüre alınamamıştır. Tohumluk miselinin üretilebilmesine rağmen sera ortamında ürün alınamamıştır. Bunun nedeni bu mantar türünün ağaç kökleriyle birlikte karşılıklı bir birliktelik yaşamasıdır. Bu da ağaç, orman olmadan kuzu göbeği mantarı üretemeyeceğimiz anlamına gelir. Fakat bu durum kuzu göbeği mantarını üretemeyeceğimiz anlamına gelmez. Bahçemizde ya da ormanda bu mantar